10.4 C
Buzău
vineri, martie 29, 2024

CONFIRMAT! Un râmnicean de 34 de ani, venit din Italia, al doilea caz de coronavirus la Buzău

Custom ad 1

Al doilea caz de coronavirus, confirmat la Buzău. Bărbatul era în carantină

Un bărbat de 34 de ani, din municipiul Râmnicu Sărat, a fost preluat duminică seara din centrul de carantină din municipiul Buzău şi transportat cu o ambulanţă SMURD la Institutul ”Matei Balş” din Bucureşti. El a avut singurul rezultat pozitiv din lotul de teste prelevate buzoienilor care se aflau izolaţi la Arbănaşi şi Poiana Pinului şi care au fost mutaţi vineri într-un hotel din oraşul Buzău.

Bărbatul infectat cu Covid-19 s-a întors joi din Roma, Italia, cu maşina proprie, alături de iubita lui. A ajuns la Buzău într-un convoi însoţit de la graniţă de poliţişti şi jandarmi.

A intrat în carantină la Arbănaşi, apoi a fost transferat în centrul de izolare amenajat într-un hotel de pe strada Transilvaniei, obiectiv păzit de jandarmi.

După sosirea rezultatului pozitiv, o autospecială SMURD l-a preluat pe râmnicean şi l-a transferat la Spitalul de Boli Infecţioase ”Matei Balş”. În cazul partenerei, testul a ieşit negativ. Alţi zece buzoieni din centrul de carantină aşteaptă luni rezultatele analizelor de coronavirus.

Direcţia de Sănătate Publică Buzău a demarat o anchetă epidemiologică, pentru a depista persoanele care au intrat în contact cu tânărul confirmat cu Covid-19. În prezent, 51 de persoane, între care şi copii, sunt izolate în centrul amenajat în municipiul Buzău.

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole

Comentarii recente