17.7 C
Buzău
joi, martie 28, 2024

Ultimă ora ! Ministerul Educației suspendă simulările pentru Bac și Evaluare Națională

Custom ad 1

Măsuri preventive  speciale, luate de Ministerul Educației și Cercetării, pentru a evita coronavirusul

Astăzi, 10 martie, Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării, a organizat o videoconferință cu inspectorii școlari generali și inspectorii școlari generali adjuncți.

Pe lângă suspendarea cursurilor în școlile din România, reprezentanții Ministerului Educației au impus și o altă serie de măsuri

Simulările pentru Evaluarea Națională, examenul național de Bacalaureat, dar și diferite probe practice sau diverse concursuri se vor amâna până la o dată care va fi comunicată ulterior.

Înscrierea pentru clasa pregătitoare se va realiza în continuare, online, iar validarea înscrierii se va prelungi cu o săptămână, după deschiderea școlilor. Totodată, și activitatea de evaluare  psihosomatică pentru clasa pregătitoare se va amâna până după reluarea cursurilor.

Consiliile de Administrație ale unităților de învățământ vor decide modalitatea legală de recuperare a procesului educațional afectat de suspendarea cursurilor în perioada 11-22 martie 2020.

Ministerul Educației și Cercetării încurajează realizarea de cursuri-suport pentru elevi, asistate de tehnologie. Chiar dacă ele nu înlocuiesc cursurile clasice, acestea au rolul de a menține comunicarea între elevi și cadrele didactice.

Toate activitățile extrașcolare sunt anulate până la o dată care va fi comunicată ulterior.

Activitățile din cadrul programului „Școală după școală” care funcționează în unitățile de învățământ de stat sau particulare se vor suspenda în această perioadă.

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole

Comentarii recente