12.1 C
Buzău
joi, martie 28, 2024

Deces cauzat de gripă, la Buzău

Custom ad 1

Este alertă sanitară la Buzău, după ce o femeie în vârstă de 47 de ani a fost răpusă de gripă

De Sărbători, pacienta în vârstă de 47 de ani, domiciliată în cartierul buzoian Micro XIV, a început să se simtă rău. Crezând că este vorba despre o simplă răceală, femeia a sperat că simptomele vor dispărea curând. Agravarea stării medicale a adus-o în fața medicului specialist, care a decis să o interneze.

Pe data de 28 decembrie, pacienta a fost luată în evidență pe secția UPU. Alterarea stării generale și problemele de respirație i-au determinat pe medici să o transfere de urgență pe secția de terapie intensivă a Spitalului Județean de Urgență Buzău, unde putea fi ventilată și îngrijită corespunzător.

Duminică în jurul orei 01:00, în ciuda tuturor eforturilor de salvare, pacienta a decedat.

La internare, medicii au efectuat testul testele rapid, care a confirmat că femeia era infectată cu virusul gripat tip A. Analizele au fost trimise și la Institutul Național de Cercetare „Cantacuzino” din București, urmând ca rezultatele să sosească în cel mai scurt timp.

Femeia era fumătoare și suferea de inimă. În cursul lunii decembrie se mai prezentase la medic, după un episod bronșiolitic.

Soțul femeii era plecat la muncă în străinătate, iar ea avea grijă de cei doi copii.

În sezonul rece 2018-2019, virusul gripal de tip A, subtipul H1, a ucis aproape 200 de români. De menționat faptul că virusurile gripale tip A și B trec de la o persoană la alta și pot avea efecte devastatoare asupra unui organism slăbit și pe fondul unor afecțiuni cronice preexistente

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole

Comentarii recente