17.2 C
Buzău
joi, martie 28, 2024

Marţi, 13 | „Ziua Informării Preventive” organizată de ISU Buzău

Custom ad 1

Marți, 13 august, cu ocazia „Zilei Informării Preventive”, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Neron Lupașcu” al judeţului Buzău va organiza și desfășura o serie de activităţi menite să familiarizeze populaţia cu măsurile de preîntâmpinare a anumitor tipuri de situaţii de urgenţă, precum şi cu regulile de comportare în cazul declanşării riscurilor generatoare de situaţii de urgenţă la nivelul judeţului.

Începând cu anul 2011, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă s-a raliat iniţiativei derulate la nivel european, stabilind ca în fiecare zi de marţi 13, să fie organizată „Ziua Informării Preventive”. Desfăşurate sub sloganul „Preveniţi ghinionul”, având ca logo pisica neagră, activităţile ce au loc în această zi urmăresc conştientizarea cetăţenilor asupra pericolelor la care sunt expuşi prin nerespectarea măsurilor de prevenire a diferitelor situaţii de urgenţă şi familiarizarea acestora cu regulile de comportare menite a le proteja viaţa şi bunurile.

Pentru a marca acest eveniment, în data de 13 august a.c., personalul inspectoratului efectuează activităţi instructiv – educative pe această linie, la nivelul localităţilor, instituţiilor şi operatorilor economici din judeţ. Activităţile sunt organizate şi derulate sub formă de prezentări, sesiuni interactive, exerciţii în caz de incendiu şi exerciţii de alarmare publică, tematica acestora vizând pregătirea cetăţenilor cu privire la modul de comportare înainte, pe timpul şi după producerea unor situaţii de urgenţă generate de riscurile existente la nivelul judeţului.

Cu această ocazie declarăm ZIUA DE MARŢI, 13 AUGUST – DREPT
„ZIUA PORŢILOR DESCHISE” (între orele 10:00-14:00) la toate subunităţile
de intervenţie vizitatorii având ocazia să ia contact cu echipamentele/autospecialele de intervenţie în situaţii de urgenţă din dotarea pompierilor buzoieni şi să vizioneze exerciţiile demonstrative organizate.

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole

Comentarii recente