Cartierul Broșteni din Municipiul Buzău rivalizează cu imaginile prezente în filmul Jurassic Park.

Dacă în producția lui Steven Spielberg cadrele sunt regizate, în micuțul cartier buzoian fauna este în floare, în anumite zone înălțimea arbuștilor depășind lejer 2 metri și jumătate în înalțime, suficient cât să ții la umbră un triceraptor sau tiranozaur.

Rămâi pe Agora Buzău pentru clipul JURASSIC BROŞTENI | VIDEO (Fotografii şi montaj: Andrei Piţigoi)

Foto & grafică: Andrei Piţigoi | Agora Buzău

Problemele locuitorilor din cartierul buzoian nu țin doar de fauna extrem de dezvoltată, ci și de locurile de joacă. Spațiul destinat celor mai mici dintre noi, aflat la intersecția străzilor Tăbărcari și Iazul Morilor este un real pericol și doar o problemă de timp până când micuții vor cădea pradă echipamentelor de joacă, menite să le aducă un zâmbet pe fața, nu un sejur la SJU Buzău.

Foto & grafică: Andrei Piţigoi | Agora Buzău

În alte cartiere din Buzău, acolo unde locuiesc părinții unor cunoscuți politicieni buzoieni sau chiar aceștia, locurile de joacă se ridică la standarde europene.

Foto & grafică: Andrei Piţigoi | Agora Buzău

Din păcate pentru administrația municipală, în cartierul Broșteni își au domiciliul doar doi deputați, prea puțin pentru ca instituția din Palatul Comunal să efectueze măcar reparații minime în locul de joacă sau să toaleteze zona. Prin urmare, bunicii se așează pe bordură, iar copiii se joacă în stradă.

Foto & grafică: Andrei Piţigoi | Agora Buzău
Reclamă Bottom Ad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.