2.5 C
Buzău
marți, martie 19, 2024

Tinerii, printre principalii beneficiari ai guvernării PSD

Custom ad 1

Guvernarea PSD a implementat măsuri destinate creșterii calității vieții românilor, indiferent de categoria de vârstă, socială sau profesională. Totuși, dacă ne uităm la măsurile implementate în ultimii trei ani, observăm că tinerii se numără printre cei mai mari beneficiari ai guvernării PSD.

„În primul rând, vorbim de ajutorul financiar atât de necesar atunci când ești tânăr. PSD a crescut de 2,5 ori fondul de burse pentru studenți, de la 83 lei/lună, la 201 lei/lună per student și a asigurat transport gratuit pe calea ferată pentru toți cei înscriși în învățământul superior. Mai mult decât atât, elevii din liceele profesionale au oportunitatea de a primit burse din fonduri europene, în vreme ce copiii care provin din familii cu venituri reduse pot primi câte 200 de euro din bugetul statului pentru achiziționarea de calculatoare. De asemenea, tinerii între 16 și 26 de ani care nu au un loc de muncă stabil sau se află în perioada studiilor, pot obține credite fără dobândă, de până la 40.000 lei. Toate acestea sunt măsuri cu un impact real, gândite să ridice din presiunea existentă pe umerii celor tineri, pentru ca aceștia să se poată dezvolta armonios, urmând cariera pe care și-o doresc, fără ca banii să reprezinte un motiv din cauza căruia să-și abandoneze visurile,” anunță Ionela Dobrică, deputat PSD.

Numai în 2018, 885 de milioane de lei au fost alocați pentru finanțarea pachetului garantat pentru educație. Acesta include 40.000 de beneficiari ai tichetelor de grădiniță, 23.455 de beneficiari ai programului „Masă caldă”, 33.057 beneficiari ai programului „Bani de liceu”, 85.000 beneficiari ai programului „Bursă profesională”, 337.000 beneficiari ai programului „Rechizite școlare” dar și programul destinat tuturor elevilor, privind alimentarea cu fructe, legume și produse lactate.

„La fel de importante precum ajutoarele în bani sunt și oportunitățile pe care statul le poate oferi tinerilor săi. Și mă refer aici la programe precum „Pasarela”, care oferă către 10.000 de tineri dezavantajați șansa de a ocupa temporar, locuri de muncă din sectorul public. Aceasta este o oportunitate imensă, pentru că aptitudinile dobândite în sectorul public pot deveni extrem de interesante pentru angajații din mediul privat, iar acești 10.000 de tineri să își găsească ulterior mult mai ușor un loc de muncă,” susține Ionela Dobrică.

În România, sub guvernarea PSD, rata șomajului a ajuns la minime istorice (3,8% în martie 2019), dovedind utilitatea măsurilor de integrare pe piața muncii. În afară de programul „Pasarela”, PSD a dezvoltat Programul de Stagiatură și Programul de Ucenicie, prin care angajatorii care încheie cu un tânăr un contract de ucenicie sau de stagiu, beneficiază de un ajutor din partea statului în cuantum de 2.250 lei/lună, pe întreaga perioadă de derulare a contractului.

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole

Comentarii recente