Andrei Neder, fostul viceprimar al Municipiului Buzău a anunţat că sunt şanse destul de mari să renunţe la şefia organizaţiei municipale a ALDE, asta la nici câteva săptămâni de la demisia din funcţia de viceprimar al Municipiului Buzău şi din calitatea de consilier local în cadrul Primăriei Municipiului Buzău.

„Decizia de a părăsi ambele funcţii la nivel municipal a fost luată şi din cauza afirmaţiilor domnului Toma (n.r. Constantin, primarul Municipiului Buzău), dar şi a unor discuţii cu familia. Mi s-a spus că fac politică foarte mult în Primărie şi am zis să dispar de la Palatul Comunal. Mi s-a zis că fac campanie şi am vrut să demonstrez că nu fac campanie, atâta timp cât nu mai sunt viceprimar sau consilier local. Cel mai probabil, în viitorul apropiat voi renunţa şi la viaţa politică, ca să dispară orice urmă că aş fi vrut să-mi fac campanie” – Andrei Neder, la Campus TV în cadrul emisiunii D`ale buzoianului difuzată pe 28 martie 2019.

Contactat în această dimineaţă, Andrei Neder nu confirmat faptul că va renunţa la şefia municipală a ALDE: „Momentan sunt în stand-by, iar activitatea mea la partidă este destul de redusă în comparaţie cu greutatea funcţiei”.

Întrebat dacă mai este tentat de candidatura pentru cea mai importantă funcţie din Palatul Comunal, Neder a făcut aluzie la o glumă din cadrul emisiunii difuzată de postul local, Campus TV. Acolo, fostul viceprimar a spus, în spirit de glumă că va candida doar dacă va fi susţinut de către Partidul Social Democrat:

„Candidez doar dacă mă propune PSD”Andrei Neder în cadrul emisiunii D`ale buzoianului, difuzată pe 28 martie 2019, afirmaţie reiterată în această dimineaţă.

Fostul şef al organizaţiei municipale a ALDE a revenit pe un ton oficial: „Vreau să gândesc la rece, nu sub presiunea timpului şi dacă nu voi fi (n.r. candidatul ALDE pentru Primăria Buzău) nu va fi o problemă! Voi rămâne un simplu membru al partidului”.

ALDE nu mai are foarte mult timp la dispoziţie şi trebuie să-i găsească un înlocuitor lui Neder pe lista consilierilor municipali. Timpul nu este cel mai bun prieten al partidului condus la Buzău de către deputatul Adrian Mocanu şi nici ceilalţi aflaţi pe lista de consilieri a partidului, cei mai bun prieteni. ALDE Buzău are mari dificultăţi în a numi succesorul lui Neder, asta deoarece mulţi dintre cei aflaţi pe listele partidului pentru Palatul Comunal nu mai sunt membri activi.

Reclamă Bottom Ad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.