vineri, aprilie 19, 2024

LIGA STUDENŢILOR RÂMNICENI | Proiect pentru o colaborare solidă între mediul de afaceri şi studenţii râmniceni

Custom ad 1

Proiectul “LIGA STUDENȚILOR RÂMNICENI – Lideri prin Solidaritate” a fost astăzi aprobat, al 8-lea din cele 30 depuse în cadrul Proiectelor de Solidaritate ale Corpului European de Solidaritate.

Ca urmare, Râmnicu Sărat devine primul oraș care își va aduce studenții acasă printr-o astfel de structură! Tinerii râmniceni au aderat la această idee, înregistrându-se în platforma dedicată proiectului, prin care aceştia îşi pot exprima propunerile pentru dezvoltarea unei comunităţi locale care să acopere necesităţile acestora.

TABEL | Lista completă a celor 30 de proiecte aprobate

„Ne dorim să realizăm conexiunea între elevii de clasa a XII-a, studenţi şi mediul de afaceri din Râmnicu Sărat. Vorbim de formarea lor, educarea non-formală şi evoluţia profesională pentru ca oricare scenariu să aibă un deznodământ fericit pentru aceştia. Să-şi găsească practic locul în societate prin activităţile dedicate acestora în cadru proiectului nostru” – Florin Ceparu, formator.

Formatorul Florin Ceparu (dreapta foto), alături de câţiva dintre tinerii membri ai Ligii Elevilor Meseriaşi. Sursă foto: Facebook

Programul activităţilor din cadrul proiectului “LIGA STUDENȚILOR RÂMNICENI – Lideri prin Solidaritate”

A1. Desfasurarea unei campanii online si offline de promovare a proiectului si a Corpului European de Soldarite

A2.Lansarea apelului online pentru selectarea a 100 de studenti care sa fie parte din Liga Studentilor Ramniceni si anuntarea criteriile de selectie vizand: motivatia, liberal acces, dorinta de a dezvolta comunitatea, oportunitatea de a dezvolta proiecte de solidaritate, s.a.

A3.Realizarea a 2 intalniri de lucru pentru constituirea Ligii Studentilor Ramniceni si stabilirea domeniilor tematice de actiune, a Planului de masuri si a agendei pentru urmatoarele 11 luni de activitati.

A4. Conferinte tematica: (cu impact de 300 de tineri din clasele a 12-a), in vederea prezentarii ideii de proiect si a valorilor Corpului European de Solidaritate, in vederea asigurarii continuitatii si multiplicarii rezultatelor de impact ale Ligii Studentilor Ramniceni si atragerea de noi membri in cadrul Ligii, precum si pentru – Primaria Rm. Sarat – C.N. Al. Vlahuta – L.T. Stefan cel Mare – L.Tehnologic Elina Matei Basarab – L.Tehnologic Victor Frunza

A5. Realizarea a minim 5 teambuildinguri cu durata de 3 zile cu participarea a 100 de studenti pe cinci domenii de impact si interes: Dialog structurat, Management de proiect, Comunicare si Dezvoltare de retele, Designul activitati, Social media.

A6. Desfasurarea a 3 activitati de solidaritate la nivelul municipiului Ramnicu Sarat pentru implementarea principiilor Corpului European de Solidaritate si multiplicarea efectelor retelei. Cele trei activitati vor fi generate in cadrul retelei / Ligii

A7. Desfasurarea a 12 conferinte lunare cu participarea studentilor ramniceni din toata tara, in scopul de a extinde reteaua si totodata de a genera noi idei, proiecte, activitati, precum si pentru a crea coeziune In grupul de studenti si o apropiere fata de idealurile, valorile si dezideratele comunitatii locale, care ar putea fi atinse prin implicarea tinerilor.

A8. Realizarea a 3 intalniri de dialog structurat cu factorii de decizie in vederea realizarii unui schimb de experiente si a facilitarii interventiilor administratiei locale in viata activia a comunitatii locale, in colaborare cu Liga Studentilor Ramniceni, cu accent pe desfasurarea proiectelor de solidaritate si incluziune sociala, precum si a acelora de promovare a participare civica.

A9. Desfasurarea unei campanii online si offline de diseminare a rezultatelor proiectului si multiplicarea acestora prin masuri specifice de diseminare si follow-up.

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole