joi, aprilie 18, 2024

OUG 7 | În țară, câteva mii, la Buzău, nici o sută. Protest organizat în fața Prefecturii

Custom ad 1

Zeci de mii de oameni protestează la această oră în toată țara împotriva modificărilor aduse legilor justiției prin OUG nr. 7/2019. La ora redactării materialului (n.r. 20:15) peste 8000 de persoane se află în Piața Victoriei, în față Guvernului. Celor 8 mii din Capitală li s-au alăturat 4.000, în Sibiu; 3.000 în Cluj; o mie, în Iași și alte câteva sute în Timișoara, Brașov, Oradea și Galați.

La Buzău sunt mai puțin de 100 de persoane în fața Prefecturii, care protestează legal, majoritatea membrii ai Alianței 2020, care reprezintă partidele +Plus și Uniunea Salvați România.

Jeni Botez, membru +Plus

„Ne-am săturat. Ne-am săturat de toate măgăriile din țara asta. Sper să ne adunăm mai mulți, suntem abia la început. Protestăm în această seară împotriva modificărilor aduse Legii Justiției. Este un miting organizat, am informat atât Primăria Buzău, cât și Jandarmeria, în acest sens având un aviz valabil până la ora 20:30. Am ieșit în calitate de simpli cetățeni.”Eugenia Botez – membru partidul +Plus.

Protestele vizează Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 7/2019, cea care aduce modificări importante legilor justiției, modificări efectuate de guvernanți fără discuții în prealabil cu magistrații. Totodată, manifestanţii cer abrogarea acesteia, dar şi demisia Guvernului şi alegeri anticipate.

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole