Punctualitatea nu este punctul forte al şefilor de instituţii publice din judeţul Buzău. După ce a depăşit cu zâmbetul pe Buzău întârzierile, dar şi absenţele din cadrul Comisiei de Acţiune Împotriva Violenţei în Sport (mai multe detalii aici), organizată cu o zi înaintea Colegiului Prefectural, Carmen Ichim nu a rezistat şi le-a atras atenţia directorilor buzoieni care au „driblat” prezenţa miercuri, la întâlnirea lunară cu trimisul Guvernului în teritoriu.

De data aceasta, Prefectul de Buzău s-a exprimat direct, fără politeţuri ca-n cazul întâlnirii precedente, atrăgându-le atenţia reprezentanţilor celor absenţi că nu va tolera lipsa conducătorilor decât din motive juste.

Foto mare: întrunirea Colegiului Prefectural din luna ianuarie 2019. Foto mic: Carmen Ichim, Prefectul Judeţului Buzău. FOTO: Andrei Piţigoi. Agora Buzău.

Doamna de Fier a pus picioru-n prag

Atitudinea şi caracterul puternic ale prefectului par să fie principalele motive pentru care şefii instituţiilor din Buzău caută să evite contactul direct cu acesta. În cei aproape doi ani petrecuţi la cârma Prefecturii, Carmen Ichim nu a menajat conducătorii buzoieni, adresându-le adesea întrebări vizavi de activitatea desfăşurată, întrebări care i-au suprins pe aceştia cu „garda jos”.

Situaţie stânjenitoare pentru Daniela Stan (foto mic, sus, stânga; consilier Direcţia Agricolă) şi Bogdan Gogea (foto mic, jos, stânga; consilier CJPC Buzău). Foto mare, dreapta: Carmen Ichim, Prefectul de Buzău. FOTO: Andrei Piţigoi. Agora Buzău, ianuarie 2019

Miercuri, a fost cazul directorilor Direcţiei Agricole, respectiv al Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului. Atât Cosmin Florea (Direcţia Agricolă), cât şi Nicuşor Dinulescu (Protecţia Consumatorului) şi-au trimis reprezentanţii în cadrul întrunirii Colegiului Prefectural, decizie sancţionată verbal de Doamna de Fier a judeţului.

Domnul director este la serviciu, este în concediu sau unde este? Anunțați, domnul director că dacă este ședința Colegiului Prefectural, a doua oară nu vă primesc. Fie este în concediu și atu­nci acceptăm înlocuitor, altfel să se prezinte aici – Carmen Ichim, Prefect de Buzău, către reprezentantul Direcţiei Agricole

Şedinţa Colegiului Prefectural. FOTO: Andrei Piţigoi. Agora Buzău, ianuarie 2019

Şefii copy paste

Că unii dintre şefii deconcentratelor buzoiene încă nu şi-au dat seama ce îi recomandă pentru prima poziţie în organigrama instituţiilor pe care le reprezintă nu mai este o noutate. Şedinţele Colegiului Prefectural din ultimii ani arată că mai multe dintre instituţiile din judeţul Buzău prezintă an de an acelaşi raport. Practic, sunt schimbate doar cifrele, însă conţinutul narativ, care prezintă concluziile activităţii pe lângă alte detalii de importanţă asemănătoare sunt identice cu cele prezentate în anii anteriori.

„Instituția Prefectului a fost supusă unui control al Corpului de control al ­Mi­nistrului Afacerilor Interne, s-a finalizat cu un plan de măsuri și s-a considerat că noi, mai bine spus, Instituția Prefectului, nu vă urmărim activitatea bine și îndeajuns, astfel încât se transmite, de la an la an, același raport. Ni s-a impus să facem o machetă și să v-o transmitem, să v-o asumați. Mai mult, ni s-a impus ca, la Colegiul prefectural următor, să facem echipe de control pe fiecare serviciu public în parte. Lunar, faceți raportarea activității la ministerul dumeavoastră. Aceeași raportare puteți să o trimiteți și Instituției Prefectului; în plus, veți completa și această machetă“ – Carmen Ichim, Prefectul de Buzău către şefii de deconcentrate.

Reclamă Bottom Ad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.