VIDEOREPORTAJELE AGORA BUZĂU | Un serial realizat de Andrei Piţigoi

Azi (nr. ieri, emisiunea „Casa Poporului” , difuzată de postul Realitatea TV), în cursul unei emisiuni televizate, am fost întrebat despre anumite probleme punctuale, neimportante, și cred că se ignora cu bună știință a se prezenta lucrurile în mod corect. Astfel, în legătura cu proiectul de buget trebuie arătate câteva lucruri.

Modelul economic propus împreună constă în păstrarea creșterii economice, creșterea veniturilor, creșterea nivelului investițiilor. Va fi un buget orientat mai mult pe proiecte, pe proiecte de investiții, pe proiecte de infrastructura, lucruri pe care ALDE le-a susținut constant în construirea acestuia pentru anul 2019.

Proiectul de buget este construit pe o creștere economică de 5,5%, prudentă dacă ținem cont de evoluția economică din ultimii doi ani a României.
Totodată, ALDE a susținut, în realizarea acestui buget, să se aibă în vedere o reducere a deficitului bugetar. Astfel, deficitul bugetar cu care este construit actualul buget este de 2,5% din produsul intern brut.

Veniturile bugetului general consolidat proiectate pentru anul 2019 sunt estimate la 341,4 miliarde de lei, respectiv 33,4% din P.I.B. Este pentru prima dată când P.I.B.-ul României va depăși nivelul de 1.000 miliarde de lei.

În acest an Sănătatea și Educația sunt două domenii prioritare:
Sănătate – suma alocată acestui domeniu a fost majorata cu cca. 5 miliarde de lei față de anul 2018, ceea ce înseamnă o creștere de 12%;
Educația – s-au alocat suplimentar de la bugetul de stat, comparativ cu anul 2018, cca. 9,8 miliarde de lei, reprezentând o majorare de 47% pentru acoperirea creșterilor salariale, pentru investiții.
Susținerea investițiilor publice – prin alocarea a 46,8 miliarde de lei, reprezentând aproximativ 4,57% din P.I.B.

Dorin Bădulescu, Senator ALDE.

 209 total views,  2 views today

Videoreportajele Agora Buzău 8 femei de nota 10

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here