VIDEOREPORTAJELE AGORA BUZĂU | Un serial realizat de Andrei Piţigoi

Programul „Euro 200”: Un calculator poate să schimbe un viitor

Din 2004 în România se derulează Programul „Euro 200” care are ca obiectiv stimularea achiziționării de computere prin acordarea unor ajutoare financiare stabilite pe criterii sociale, respectiv crearea de competențe în utilizarea mijloacelor IT & C. Ediția din acest an a programului „Euro 200” se adresează unui număr total de 4080 de beneficiari. Fiecare dintre aceștia va primi un ajutor financiar de 200 de euro pentru achiziționarea unui calculator.

La nivelul județului Buzău există 111 elevi care vor beneficia de sprijin financiar în vederea achiziționării unui calculator, prin programul „Euro 200”.

Deputatul buzoian Ionela Dobrică, vicepreședinte al Comisiei pentru tehnologia informației și comunicațiilor, apreciază faptul că acest program continuă și că tot mai mulți tineri pot avea acces la calculator. Coroborat cu programul WiFi4EU prin care mai multe primării buzoiene au atras fonduri europene pentru instalarea de puncte de acces public și gratuit la internet wireless, la îndemnul Ionelei Dobrică, se poate susține astfel din ce în ce mai mult dreptul la internet, drept adoptat printr-o rezoluție de Organizația Națiunilor Unite în 2016.

Ionela Dobrică, deputat PSD.

„Pentru un elev, prezența în casă a unui calculator poate reprezenta diferența dintre ușor și greu, dintre un viitor prosper și unul plin de greutăți. 85% dintre meseriile care vor exista în 2030 nu au fost inventate încă. Cele mai multe dintre acestea vor presupune cunoștințe solide în domeniul digital, cunoștințe care sunt asimilate mult mai ușor dacă antrenamentul începe la vârste fragede,” susține Ionela Dobrică, deputat PSD.

Pentru a intra pe lista de beneficiari ai programului „Euro 200”, elevii/studenții trebuie să aibă vârsta maximă de 26 ani și să provină din familii cu un venit brut lunar de până în 250 lei/membru de familie.

„Programul „Euro 200” este unul vital pentru tinerii din România cu posibilități materiale reduse. În lipsa unui asemenea program, șansele lor de a intra în posesia unui calculator și de a-și dezvolta aptitudinile digitale sunt aproape de zero. Astfel, aceștia ar pierde startul în competiția cu alți tineri care poate că nu sunt nici mai buni și nici mai deștepți, dar care au avut norocul de a se naște într-o familie potentă din punct de vedere financiar,” completează Ionela Dobrică.

Nu mai puțin de 300.000 de elevi și studenți au fost beneficiari în cei 15 ani de existență a programului.

 106 total views,  2 views today

Videoreportajele Agora Buzău 8 femei de nota 10
Articolul precedentCJ Buzău | Convocare şedinţă ordinară 25 iulie 2019
Articolul următorCLP 2019 – Culte religioase | Sumele primite de bisericile buzoiene din partea primăriei
Autor al cărţii „Drum printre ani – Istoria echipei de fotbal Gloria Buzău 1971 – 2011”. În prezent redactor şef al publicaţiei Buzăul Sportiv, jurnalist Agora Buzău şi fotograf 123RF. Realizator TV şi moderator al emisiunilor "Sport Maxim", „Fotbal Total”, „TV Sport”, „Eurofotbal”, „Sport Maxim”, „Arena sportivă” şi „Zona neutră”. Prezentator al emisiunilor „În spatele uşilor de restaurant”, „Tainele pensiunii” şi "Bilet de vacanţă". Realizator al DVD-urilor „Războinicii la Ciuta”, „Meciuri de poveste” şi „Palatul Comunal, simbol al Buzăului”. Peste 200 de evenimente sportive comentate (din fotbal, handbal şi futsal). Fotojurnalist 123RF din 2017, membru APSR, membru AIPS, absolvent Sports Buisness Academy. Manager "Buzăul Sportiv" & "Agora Buzau".

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here