Dorin Bădulescu este unul dintre cei trei senatori aleşi în judeţul Buzău (alături de Lucian Romaşcanu şi Liliana Sbîrnea; ambii PSD), în cadrul alegerilor legislative din 11 decembrie 2016. Buzoianul născut în anul 1976 a ajuns senator după redistribuirea voturilor, în primă fază mandatul revenindu-i liberalului Teodor Atanasiu (PNL Buzău). Faptul că Partidul Mişcarea Populară Buzău a obţinut al patrulea scor pe ţară dintre toate filialele conduse de Traian Băsescu a făcut ca Bădulescu să contorizeze voturile şi din alte judeţe, iar acest lucru a dus la câştigarea postului din Senatul României.

În capul mesei, cel din stânga, Teodor Atanasiu, în partea dreaptă, Dorin Bădulescu, pe vremea când cei doi împărtăşeau aceleaşi valori şi principii politice. Sursa foto: Adevărul

Drumul către Senat. ALDE via PNL, cu oprire la PMP

Prima opţiune politică a lui Dorin-Valeriu Bădulescu a fost Partidul Naţional Liberal, formaţiune de pe urma căreia a obţinut şi prima funcţie politică importantă, consilier judeţean în mandatul 2012-2016, acolo unde a fost repartizat în Comisia pentru administraţie publică locală, juridică, de disciplină, apărarea ordinii publice, respectarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti, alături de Dumitru Dobrică, Constantin Ghinoiu, Gabriel Baciu, Raul Florescu, Coman Ion şi Eduard Dumitraşcu. În toamna anului 2016, acesta renunţă la PNL şi se mută la PMP, acolo unde câştigă (11 decembrie 2016) in extremis mandatul de senator. Doi ani mai târziu, mai exact în luna iunie a anului 2018, Bădulescu trece în tabăra ALDE, alături de deputatul Adrian Mocanu.

Dorin Bădulescu alături de Adrian Mocanu pe vremea când erau membrii ai Partidului Mişcarea Populară. Sursă foto: Ştiri de Buzău

Cel mai activ dintre senatorii buzoieni

Aflat la primul mandat în Parlament, Dorin Bădulescu este cel mai activ dintre senatorii buzoieni, lucru confirmat de cifrele din activitatea sa parlamentară. 82 de iniţiative legislative (depăşit doar la acest capitol de Liliana Sbîrnea – PSD), 32 de declaraţii politice, 87 de întrebări, 37 de interpelări dintre care 8 adresate Primului Ministru, 228 de luări de cuvânt şi opt moţiuni.

Dorin Bădulescu alături de Adrian Mocanu, împreună şi în prezent sub egida ALDE. Sursă foto: Răcnetul Munteniei

Semne de întrebări legate de integritate

Portalul alegeriparlamentare2016, cel care a supervizat alegerile legislative din urmă cu trei ani l-a catalogat pe Dorin Bădulescu cu risc mediu atât la capitolul „integritate”, cât şi la „traseism”. Parlamentarii primesc gradul galben de alertă, penultimul în ierarhia proprie, în momentul în care „candidații sunt implicați în alte situații grave care pun sub semnul întrebării integritatea lor”, respectiv „candidații care au schimbat două partide”. Despre ce este vorba? Potrivit sursei anterior menţionate:

  • Printr-un proces verbal emis la 22 ianuarie 2015 de către foştii membrii ai Consiliului de Mediere (CM), Bădulescu Dorin este numit în continuare preşedinte interimar al CM dar, în acelaşi timp, îşi depune şi candidatura pentru un nou mandat.
  • În calitate de preşedinte interimar al CM, Dorin Bădulescu, ignorând în totalitate conflictul de interese (calitatea sa de candidat!), a semnat toate deciziile privitoare la alegeri, inclusiv cele de constituire a comisiilor electorale.

Informaţia prezentată de alegeriparlamentare2016.ro poate fi alăturată celei prezentate de cotidianul Libertatea, în numărul din 7 august 2018. Sub titlul „Parlamentarii fac afaceri cu statul. Sute de milioane de lei, prin firmele rudelor”, Dorin Bădulescu este identificat ca fiind unul dintre senatorii care au afaceri cu statul român. Este vorba despre un contract de asistenţă juridică, în valoare de 1.500 de lei pe lună cu Primăria Comunei Săgeata, prin SCA Alexandru Bădulescu, acolo unde Dorin deţine jumătate din părţile sociale.

Lista completă a senatorilor care câştigă de pe urma statului. Sursă: Libertatea.ro

În Senat, Dorin Bădulescu este membru al Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări; preşedinte al Comisiei pentru drepturile omului, egalitate de şanse, culte şi minorităţi; membru în Comisia parlamentară specială pentru controlul activităţii Serviciului de Informaţii Externe şi membru în cadrul Comisiei Speciale Comună cu Camera Deputaţilor privind sistematizarea, unificarea şi asigurarea stabilităţii legislative în domeniul justiţiei. Acesta mai este membru al Grupului Parlamentar de prietenie cu Serbia şi Costa Rica şi vicepreşedinte al celui cu Franţa (Senat).


Educație, experiență profesională, avere și familie:

Data nașterii: 15 iunie 1976

Locul nașterii: Municipiul Buzău, Județul Buzău

Stare civilă: căsătorit, un copil.

Studii: Colegiul Național B.P. Hașdeu, profil: Matematică – Informatică Intensiv; Academia de Studii Economice, Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale, studii finalizate cu licenţă de economist; Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti, studii încheiate cu licenţă în drept juridic; Centrul de Mediere Craiova, diplomă de mediator; Institutul Diplomatic Român, diplomă în Diplomaţie şi Securitate”; Universitatea de Apărare Carol I, master în Managementul crizelor şi prevenirea conflictelor; Universitatea Valahia, master în management;

Experiență profesională: 2000 – prezent, avocat la Bădulescu & Asociaţii; 2005 – prezent, mediator la Bădulescu & Asociaţii; 2013 – prezent, practician în insolvenţă la Cabinetul Individual de Insolvenţă – Bădulescu Dorin Valeriu; 2010 – prezent, format la ADR Professional Training; 2012-2015, preşedinte Consiliul de Mediere; 2004-2012, consilie local, Primăria Municipiului Buzău; 2012-2016, consilier judeţean CJ Buzău; 2016 – prezent, senator;

Avere: Senatorul Bădulescu este membru al asociaţiilor Hook Fishing Buzău, ADR Training, Centrul de Mediere Buzău şi al Camerei de Arbitraj Juridisticţional din România. Acesta deţine jumătate din SCA Alexandru Bădulescu, 10 părţi sociale din ADR Training, 14 din SC Mondoclinic SRL Buzău (suspendată fiscal) şi 50% din Bădulescu şi Asociaţii SCPM. Acesta are în proprietate un teren intravilan în oraşul Pogoanele, în suprafaţă de 22.000 mp, în cotă de 50% şi altul în localitatea Murghiol din judeţul Tulcea, cu o suprafaţă de 250 de mp, tot în procentaj de 50%. Acestora li se mai adaugă un teren în Municipiului Buzău, cu o suprafaţă de 430 de mp, cumpărat alături de soţia sa, Alina. Cei doi mai deţin în reşedinţa de judeţ o casă de locuit cu suprafaţa de 170 de mp. La capitolul autoturisme, acesta a declarată că deţine un Audi A4 din 2007 şi un Mercedes ML350 din 2008. Din ultima declaraţie de avere, reiese faptul că-n posesia lui Dorin Bădulescu se află tablouri cu o valoarea aproximată la 10.000 de euro şi bijuterii în cuantumul aceleaşi sume. La secţiunea „datorii”, Bădulescu a contractat în 2007 un împrumut de la banca Raifaissen Bank în valore de 22.973 de CHF (franci elveţieni), scadent în 2032. În ultimul an fiscal, buzoianul a primit peste un miliard de lei vechi din activitatea ca senator, 5,466 de lei de la SCA Alexandru Bădulescu, 3.264 din indemnizaţia de handicap, aproape 53.000 de la Centru de Mediere şi 50.000 de lei din partea Autorităţii Electorale Permanente (împrumut acordat pe durata campaniei electorale).

Reclamă Bottom Ad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.