214 total views, 1 views today

România va avea 32 de reprezentanți în Parlamentul European care vor fi aleși în 26 mai. La start: candidații cu care partidele vin în fața electoratului, care au fost criteriile care au stat la baza selectării acestora și strategia de campanie. Campania electorală pentru alegerile europarlamentare începe, oficial, pe 27 aprilie, ora 00:00 și se termină pe 25 mai 2019, ora 7:00. În cursă pentru Parlamentul European s-au înscris 14 partide și trei candidați independenți: Gregoriana Tudoran, George Simion și Petre Costea. Autoritatea Electorală Permanentă a finalizat delimitarea, numerotarea și stabilirea sediilor celor 18.730 de secții de votare din țară organizate cu ocazia alegerilor membrilor din România în Parlamentul European din data de 26 mai 2019. Lista secțiilor de votare este publicată pe site-ul Autorității Electorale Permanente www.roaep.ro la Secțiunea Management Electoral – Geografie electorală – Registrul secțiilor de votare.

Lista secțiilor de votare poate fi consultată accesând următorul link: http://www.roaep.ro/management-electoral/geografie-electorala/registrul-sectiilor-de-votare/. Campania pentru europarlamentare se desfășoară simultan cu cea pentru referendumul pe justiție convocat de președintele Klaus Iohannis. Guvernul pregătește o ordonanță de urgență care schimbă regulile jocului. Mai exact, Guvernul are pe masă un proiect de ordonanță de urgență de modificare a legii referendumului prin care se prevede că autoritățile publice nu se pot pronunța, în timpul campaniei electorale, pro sau contra referendumului. Mai mult, potrivit proiectului, Guvernul este cel care ar trebui să informeze alegătorii în cazul referendumului național, cum este cel convocat de președintele Iohannis. De asemenea, cvorumul de prezență pentru validarea referendumului este modificat, procentul de 30% fiind calculat altfel, raportat nu la numărul alegătorilor înscriși în listele electorale permanente, ci la cei din registrul electoral.

Sursă: www.hotnews.ro

Autor al cărţii „Drum printre ani – Istoria echipei de fotbal Gloria Buzău 1971 – 2011”. În prezent redactor şef al publicaţiei Buzăul Sportiv, jurnalist Agora Buzău şi fotograf 123RF. Realizator TV şi moderator al emisiunilor "Sport Maxim", „Fotbal Total”, „TV Sport”, „Eurofotbal”, „Sport Maxim”, „Arena sportivă” şi „Zona neutră”. Prezentator al emisiunilor „În spatele uşilor de restaurant”, „Tainele pensiunii” şi "Bilet de vacanţă". Realizator al DVD-urilor „Războinicii la Ciuta”, „Meciuri de poveste” şi „Palatul Comunal, simbol al Buzăului”. Peste 200 de evenimente sportive comentate (din fotbal, handbal şi futsal).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here