216 total views, 1 views today

Clădirea Colegiului Național „Mihai Eminescu” va fi consolidată și modernizată pentru prima oară în cei o sută de ani de existență. Deputatul buzoian, Marcel Ciolacu, preșe­dintele organizației județene a Partidului Social Democrat a publicat contul personal de facebook câteva fotografii ale clădirii, despre care spune că „vor fi istorie” grație sumei primită de la Guvernul României Programul Na­țional de Dezvoltare Locală.

Recent a fost eliberată autorizația de construire pentru lucrările de reabilitare a Colegiul Național „Mihai Eminescu”. Având în vedere faptul că instituția de învățământ din Buzău și-a desfășurat activitatea într-o clădire catalogată monument istoric, demersul birocratic a fost unul de durată.

„Colegiul Național Mihai Eminescu Buzău va fi reabilitat în întregime!
Aceste imagini vor fi istorie, iar această bijuterie arhitecturală va prinde din nou culoare și viață. Este prima oară în cei 100 de ani de existență când se face un proiect prin care această clădire monument istoric să fie complet consolidată și modernizată. Am obținut toate autorizațiile, astfel încât constructorul se poate apuca de treabă. Lucrările vor fi finalizate în 2020 și costă aproape 6 milioane de euro, bani pe care îi primim de la Guvern prin programul PNDL 2. Era timpul să redăm noblețea acestei clădiri monumentale cu care ne mândrim atât de mult! Și da, este și un proiect de suflet pentru că aici am învățat și eu, dar și Andi Cristea – buzoianul nostru pe care vrem să îl trimitem să ne reprezinte în Parlamentul European.” –
Ion Marcel Ciolacu, deputat de Buzău & președinte PSD Buzău.

Autor al cărţii „Drum printre ani – Istoria echipei de fotbal Gloria Buzău 1971 – 2011”. În prezent redactor şef al publicaţiei Buzăul Sportiv, jurnalist Agora Buzău şi fotograf 123RF. Realizator TV şi moderator al emisiunilor "Sport Maxim", „Fotbal Total”, „TV Sport”, „Eurofotbal”, „Sport Maxim”, „Arena sportivă” şi „Zona neutră”. Prezentator al emisiunilor „În spatele uşilor de restaurant”, „Tainele pensiunii” şi "Bilet de vacanţă". Realizator al DVD-urilor „Războinicii la Ciuta”, „Meciuri de poveste” şi „Palatul Comunal, simbol al Buzăului”. Peste 200 de evenimente sportive comentate (din fotbal, handbal şi futsal).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here