VIDEOREPORTAJELE AGORA BUZĂU | Un serial realizat de Andrei Piţigoi

În perioada 19-20 martie a fost organizată la Parlament, sub egida Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, Conferința Interparlamentară privind Politica Agricolă Comună și Politica de coeziune.

Evenimentul a fost structurat pe 3 sesiuni de lucru, Bugetul Politicii Agricole Comune, Încurajarea micilor fermieri în noul context bugetar și al revoluției digitale și lanțurile alimentare, Coeziunea și competitivitatea teritorială, dezvoltarea regională și egalitatea de șanse, iar gazdele au fost Comisiile pentru Agricultură și Administrație Publică din Camera Deputaților și din Senat.

În calitate de vicepreședinte al Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice din Camera Deputaților, la lucrările conferinței a participat și parlamentarul social democrat buzoian Dănuț Păle.

Dănuţ Păle, ultimul din dreapta imaginii.

„A fost un eveniment important la care s-au discutat teme de interes major pentru Uniunea Europeană în general și pentru România în special. Vorbim despre bugetul Politicii Agricole Comune și plafonarea plăților directe. Al doilea subiect ar afecta negativ fermele mari din România, iar reuniunea a oferit ocazia să observăm care sunt țările ce susțin plafonarea și să putem deschide canale de dialog pentru a le explica de ce țara noastră are nevoie ca acest lucru să nu se întâmple.” – Dănuț Păle

Buzoianul Dănuţ Păle, primul din stânga imaginii.

Noua Politică Agricolă Comună își propune să încurajeze dezvoltarea micilor fermieri, să atragă tinerii spre agricultură, dar și să susțină implmentarea cât mai multor programe care susțin introducerea tehnologiei și inovației în acest domeniu. La conferință au participat 50 de parlamentari care au reprezentat 19 state. Scopul acesteia a fost de a discuta și formula opinii care vor fi transmise Consiliului Uniunii Europene, Comisiei Europene și Parlamentului European.

„Am văzut propuneri bune, idei care pot aduce mari beneficii pentru toți cei care activează în agricultură sub diverse ramuri. Și încă o dată m-am bucurat să observ, în acest context, că avem norocul ca în România Guvernul, Parlamentul și fermierii să fie pe aceeași lungime de undă și că depun toți eforturi susținute pentru a obține rezultate cât mai bune.” – Dănuț Păle

 104 total views,  4 views today

Videoreportajele Agora Buzău 8 femei de nota 10
Articolul precedentVIDEO | Reţea de traficanţi de droguri, destructurată de poliţiştii buzoieni
Articolul următorCJ Buzău | Convocare şedinţă extraordinară 25 martie 2019
Autor al cărţii „Drum printre ani – Istoria echipei de fotbal Gloria Buzău 1971 – 2011”. În prezent redactor şef al publicaţiei Buzăul Sportiv, jurnalist Agora Buzău şi fotograf 123RF. Realizator TV şi moderator al emisiunilor "Sport Maxim", „Fotbal Total”, „TV Sport”, „Eurofotbal”, „Sport Maxim”, „Arena sportivă” şi „Zona neutră”. Prezentator al emisiunilor „În spatele uşilor de restaurant”, „Tainele pensiunii” şi "Bilet de vacanţă". Realizator al DVD-urilor „Războinicii la Ciuta”, „Meciuri de poveste” şi „Palatul Comunal, simbol al Buzăului”. Peste 200 de evenimente sportive comentate (din fotbal, handbal şi futsal). Fotojurnalist 123RF din 2017, membru APSR, membru AIPS, absolvent Sports Buisness Academy. Manager "Buzăul Sportiv" & "Agora Buzau".

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here