VIDEOREPORTAJELE AGORA BUZĂU | Un serial realizat de Andrei Piţigoi

Recent, a fost aprobată de către Ministerul Sănătății achiziționarea unui aparat ”Real Time PCR” pentru județul Buzău, aparat ce va ajuta la testarea cât mai rapidă a persoanelor suspecte de coronavirus. Acesta va fi amplasat în cadrul Direcției de Sănătate Publică, având o valoare de 300.000 lei.

”Mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în realizarea acestui demers. Totodată, fondul de rezervă din bugetul județului Buzău va fi utilizat exclusiv pentru prevenirea răspândirii infectării cu coronavirus și susținerea măsurilor luate. În funcție de solicitările venite din partea Spitalului Județean de Urgență Buzău, prin Dispoziție a președintelui Consiliului Județean, vom aloca sumele necesare și vom lua toate măsurile care se impun.”, a declarat Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean Buzău.

Până în prezent, Consiliul Județean Buzău a făcut achiziții de echipamente de protecție și materiale sanitare în valoare de 300.000 lei, urmând ca în perioada următoare acestea să fie livrate. Este vorba despre combinezoane, măști cu filtru FFP2, cizme, ochelari de protecție, mănuși, măști de protecție și dezinfectanți. Acestea vor fi distribuite către Spitalul Județean de Urgență Buzău, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău, Serviciul Județean de Ambulanță Buzău, Inspectoratul Județean de Jandarmi Buzău, Inspectoratul Județean de Poliție Buzău și Inspectoratul pentru Situații de Urgență Buzău.

Consiliul Județean Buzău a efectuat și achiziția pentru 4 echipamente medicale – videolaringoscop tip King Vision și videolaringoscop Insighters IS3-L, valoarea acestora fiind de 62.700 lei.
De asemenea, Consiliul Județean Buzău alocă 30.000 euro pentru achiziționarea de teste rapide pentru personalul medical. Ei sunt în prima linie în această luptă și trebuie să-I protejăm pentru a nu repeta greșelile celorlalte state.


”Protejarea cadrelor medicale este esențială și se pot baza pe toată susținerea noastră pentru a trece cu bine această încercare. Le mulțumesc și le sunt recunoscător tuturor cadrelor medicale care, în această perioadă, își riscă sănătatea pentru a-și face datoria!”, a declarat Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean Buzău.
Un alt demers ce contribuie la eficientizarea luptei împotriva noului coronavirus este acela de amplasare în curtea Spitalului de Boli Infecțioase Gîrlași a trei corturi cu dimensiunile 5m*5m, ce aparțin Inspectoratului Județean Pentru Situații de Urgență și care vor fi dotate cu circuite de oxigen.

”Fac un apel către populație: fiecare cetățean trebuie să înțeleagă că are propria responsabilitate! Noi, autoritățile, facem tot posibilul pentru a proteja comunitățile și pentru a limita efectele negative de orice natură. Dar avem nevoie ca fiecare cetățean în parte să înțeleagă și să respecte regulile transmise de către autorități.”, a declarat Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean Buzău.

”Am văzut zilele acestea cum comunitatea locală s-a mobilizat pentru a contribui la susținerea activității Spitalului Județean de Urgență Buzău și vreau să le mulțumesc tuturor pe această cale, în special celor de la Crucea Roșie, Fundației Comunitare Buzău, Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali – Buzău, Camerei de Comerț și Industrie Buzău, precum și tuturor reprezentanților mediului de afaceri buzoian.”, a mai adăugat Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean Buzău.

 1,354 total views,  4 views today

Videoreportajele Agora Buzău 8 femei de nota 10
Articolul precedentTinerii PRO România, alături de semenii în vârstă!
Articolul următorFOTO | Cum arată documentul pe care trebuie să-l completezi ca să ieşi din casă? Vezi aici!
Autor al cărţii „Drum printre ani – Istoria echipei de fotbal Gloria Buzău 1971 – 2011”. În prezent redactor şef al publicaţiei Buzăul Sportiv, jurnalist Agora Buzău şi fotograf 123RF. Realizator TV şi moderator al emisiunilor "Sport Maxim", „Fotbal Total”, „TV Sport”, „Eurofotbal”, „Sport Maxim”, „Arena sportivă” şi „Zona neutră”. Prezentator al emisiunilor „În spatele uşilor de restaurant”, „Tainele pensiunii” şi "Bilet de vacanţă". Realizator al DVD-urilor „Războinicii la Ciuta”, „Meciuri de poveste” şi „Palatul Comunal, simbol al Buzăului”. Peste 200 de evenimente sportive comentate (din fotbal, handbal şi futsal). Fotojurnalist 123RF din 2017, membru APSR, membru AIPS, absolvent Sports Buisness Academy. Manager "Buzăul Sportiv" & "Agora Buzau".

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here