684 total views, 2 views today

Buzăul devine unul dintre cele mai europene orașe din România, concentrându-și eforturile pentru dezvoltarea transportului alternativ. Autobuzele electrice și pistele pentru bicicliști sunt doar câteva dintre măsurile care vor contribui la transformarea din temelii a orașului.

„Una dintre caracteristicile comune ale orașelor performante, europene, este atenția crescută cu care este tratat transportul alternativ. Mă bucur, așadar, să observ că Buzăul se înscrie și el pe lista orașelor care demonstrează că vor să lupte activ cu una dintre cele mai mari provocări ale secolului XXI – poluarea” a declarat Ionela Dobrică, deputat PSD.

În curând, pe străzile Buzăului vor circula primele 9 autobuze electrice, care vor fi introduse pe linia 10. În afară acestea, alte 10 autobuze electrice vor ajunge în Buzău, în tranșa a doua a proiectului derulat prin fonduri europene.

„Administrația locală a înțeles că un oraș din România nu poate deveni cu adevărat european fără ajutorul fondurilor europene. Dacă vă uitați pe statistici, veți vedea că Buzăul e campion la atragerea de fonduri UE, proiectele depuse și contractele încheiate depășind 60 de milioane de euro. Tocmai de aceea, am încredere în domnul primar Constantin Toma, atunci când spune că obiectivul dumnealui este ca Buzăul să devină cel mai important oraș din sud-estul României”, adaugă Ionela Dobrică.

În afară de transportul în comun electric, municipalitatea din Buzău se concentrează și pe dezvoltarea pistelor pentru bicicliști. După reabilitarea carosabilului și refacerea spațiului verde, pe ambele trotuare ale bulevardului Bălcescu vor fi trasate astfel de piste, absolut necesare pentru un oraș care vrea să-și protejeze cetățenii și să le ofere o calitate crescută a aerului.

Autor al cărţii „Drum printre ani – Istoria echipei de fotbal Gloria Buzău 1971 – 2011”. În prezent redactor şef al publicaţiei Buzăul Sportiv, jurnalist Agora Buzău şi fotograf 123RF. Realizator TV şi moderator al emisiunilor "Sport Maxim", „Fotbal Total”, „TV Sport”, „Eurofotbal”, „Sport Maxim”, „Arena sportivă” şi „Zona neutră”. Prezentator al emisiunilor „În spatele uşilor de restaurant”, „Tainele pensiunii” şi "Bilet de vacanţă". Realizator al DVD-urilor „Războinicii la Ciuta”, „Meciuri de poveste” şi „Palatul Comunal, simbol al Buzăului”. Peste 200 de evenimente sportive comentate (din fotbal, handbal şi futsal). Fotojurnalist 123RF din 2017, membru APSR, membru AIPS, absolvent Sports Buisness Academy.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here