13.1 C
Buzău
joi, martie 28, 2024

Victor Ponta: „Sunt patru vinovați în scandalul vânzării Ardealului!”

Custom ad 1

Miercuri seară, la o televiziune publică și la o oră de vârf, președintele PRO România a făcut o analiză lucidă a stării politice și economice din țară, demontând ipoteza cum că unii vor să vândă Ardealul, subiect lansat de Guvernul Orban și Președintele Iohannis doar pentru a distrage atenția de la adevăratele nevoi ale poporului. Victor Ponta ieșise public în decursul aceleiași zile pe pagina sa de facebook prezentând atât motivul izbucnirii acestui scandal, dar și cei patru vinovați:
„Pe 25 martie legea era adoptată tacit. Pe 16 aprilie a venit punctul de vedere de la Guvern cu întârziere (…) De ce nu s-a dat avizul negativ de la guvern? Pentru că guvernul Orban avea nevoie în martie de vot de la UDMR pentru investire. A început scandalul și toată lumea a început să se spele pe mâini. De asemenea, în legătură cu afirmațiile președintelui Klaus Iohannis, liderul PRO România a spus: „Parcă l-am auzit pe Băsescu, care când avea niște probleme făcea scandal. Guvernul pe care îl tot lăuda, guvernează prost”.
Victor Ponta a adăugat că sunt 4 vinovați în acest scandal: „O sa vorbesc, așa, ca un procuror la rechizitoriu. Sunt 4 vinovați. Să-i luăm pe rând.
1. În primul rând UDMR pentru că o tot ține cu acest proiect de 20 de ani (…) Ei știu că nu le trece proiectul dar pentru o parte din electoratul lor, nu pentru toți că sunt mulți care votează UDMR și sunt oameni deschiși la minte care înțeleg că nu vor avea niciodată o țară în țară în Romania, dar pentru o parte dintre ei acest discurs este un discurs bun, ‘Uite UDMR vrea si românii nu ne lasă’. Nu sunt de acord cu genul acesta de a face politică, este un mod populist si ipocrit, dar le ține și eu îi consider vinovați.
2. Guvernul Orban pentru că nu a dat aviz negativ, trebuia să dea. Cât am fost premier dura avizul maxim 3 săptămâni. Orban nu a dat aviz până nu și-a luat voturile de la UDMR pentru investirea Guvernului.
3. Cred că e foarte vinovat Marcel Ciolacu prin faptul că nu au fost atenți și faptul că nu au dat importanță și nu s-au gândit că dl Iohannis și PNL îi vor ataca cu armele lor.
4. Dl Iohannis care nu cred că este cel care ne apără pe noi românii să nu ne ia cineva ceva al nostru. Deocamdată ne iau români în Germania și se îmbolnăvesc de Covid. Iohannis a obținut foarte multe voturi din Ardeal, nu a obținut niciun vot spunând că opreste vânzarea Ardealului”.
Declarațiile președintelui Ponta de pe facebook au fost accentuate seara, la emisiunea TV, unde acesta s-a întrebat ce vom face peste două, trei zile, când scandalul vânzării Ardealului, lege picată la Senat, va trece. Cum vom relansa economia, când Guvernul Orban nu face nimic concret, ba chiar minte cu nonșalanță căutând vinovați în rândul opoziției pentru incompetența de care dă dovadă. Cum vor putea trăi atât adminsitrațiile locale, aflate în colaps după ce încasările la bugete au scăzut, au scăzut încasările la plata TVA, și cum vor fi plătite pensiile și salariile oamenilor, în condițiile în care la ora actuală țara trăiește din împrumuturi pe care nici copiii copiilor noștri nu le vor putea achita.
În fapt, după ce a argumentat, fapt demonstrat de situația actuală de ce nu a votat Guvernul Orban nici la prima investire nici la prelungire, Victor Ponta a demascat minciuna lansată de către ministrul Cîțu în ceea ce privește ajutoarele pentru IMM-uri și adevărul despre blocarea site-ului unde românii pot solicita aceste ajutoare. „Cîțu i-a escrocat pe români. Programul nu avea nici un fel de aprobare, a fost lansat pe 17 aprilie și aprobat abia după 10 zile sub semnătura unui secretar de stat. La ora actuală, nu există nici un fel de convenție cu nicio bancă din România sau din afară pentru acordarea acestor ajutoare. Deci oamenii cer bani degeaba…”
Referitor la măsurile de relansare prezentate de Guvern și pe care acesta încearcă să și le asume, Victor Ponta a afirmat că aproape toate sunt propuse de PRO România, votate în Parlament și atacate la Curtea Constituțională de PNL. Deci o nouă minciună a guvernanților, care dacă ar dori cu adevărat relansarea economică a țării ar pune în aplicare proiectul de lege depus de PRO România pentru sprijinirea Industriei Alimentare și a construcțiilor.
Nu în ultimul rând, în cadrul aceleiași emisiuni, Victor Ponta a vorbit și despre relaxarea care ar trebui introdusă în ceea ce privește libertatea religioasă, în sensul că, dacă oamenii pot merge la supermarket în număr mare, nu înțelege de ce aceștia nu pot merge și la Biserică, cu respectarea anumitor condiții impuse de situația de criză. Devoalând o altă informație pe care PNL a ținut-o ascunsă, cum că supermarketurile au primit de la ministrul Vela din Cabinetul Orban o dispensă specială.

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole

Comentarii recente