10.4 C
Buzău
vineri, martie 29, 2024

VIDEO | Echipament de colectare de plasmă umană, donaţie pentru CJ Buzău în lupta cu coronavirusul

Custom ad 1

 

Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu a semnat pe 15 aprilie 2020 un contract de sponsorizare, în baza căruia SC Besmax Pharma Distribution SRL va pune la dispoziția Consiliului Județean Buzău, în mod gratuit, pentru o perioadă de 12 luni, un echipament nou de plasmafereză (colectare de plasmă umană), model AURORA Plasmapheresis Systems, produs de Fresenius Kabi Germania.


Valoarea totală a sponsorizării este de 21,000 euro fără TVA, iar sponsorizarea se va realiza exclusiv în scopul asigurării accesulului pacienților infectați cu SARS-COV2 la tratamentul cu plasmă umană hiperimună, la fel ca pacienții din alte țări, care au autorizat acest tratament salvator de vieți.

După livrare, echipamentul va fi amplasat la Centrul de Transfuzii Buzău, dar va putea fi folosit numai după aprobarea de către Ministerul Sănătății a ghidurilor și protocoalelor de utilizare experimentală a acestei terapii pe teritoriul României.
Echipamentul va putea fi folosit exclusiv pentru colectarea de plasmă umană de la pacienții COVID-19 vindecați (convalescenți). Plasma umană astfel colectată va fi utilizată pentru prevenirea infectării persoanelor vulnerabile sau a celor cu risc major de infectare, precum și pentru tratarea pacienților critici infectați cu SARS-COV2.
”Atunci când vorbim despre sănătatea populației, implicarea noastră, a tuturor, poate face diferența. Vreau să mulțumesc domnului Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților și domnului Florin Hozoc, director general al Besmax Pharma Distribution SRL pentru că au venit în sprijinul buzoienilor în această perioadă dificilă. Sperăm ca Ministerul Sănătății să aprobe cât mai repede aceste ghiduri și protocoale de folosire a tratamentului cu plasmă și în țara noastră. Noi am făcut aceste demersuri pentru a oferi și buzoienilor posibilitatea să beneficieze de un tratament de ultimă generație, care în alte state și-a dovedit deja eficiența.”, a declarat Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean Buzău.

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole

Comentarii recente