11.1 C
Buzău
vineri, martie 29, 2024

74 de persoane în carantină, 3176 în izolare

Custom ad 1

In prezent, pe raza judetului  3176 de cetateni sunt izolati la domiciliu, in timp ce alte 74 de persoane sunt in carantina.  Pentru 12 dintre aceste persoane se încheie azi perioada de cantantina institutionalizata

Echipe formare din politisti, jandarmi si reprezentanti ai autoritatilor desfasoara zilele acestea controale, pentru a verifica daca se respecta masurile impuse de situatia pandemica

La data de 25 martie, în județul Buzău pentru 3176 de persoane a fost luată măsura izolării la domiciliu. Alte 74 de persoane se află în carantină, iar pentru 12 dintre aceste persoane se încheie astăzi perioada de carantină instituționalizată.

Pentru verificarea respectării regimului impus persoanelor aflate în izolare la domiciliu ca măsură de prevenire și limitare a răspândirii infecției cu coronavirus, Inspectoratul Județean de Poliție, Inspectoratul Județean de Jandarmi, Direcția de Sănătate Publică și Poliția Locală efectuează zilnic activități de verificare a persoanelor aflate în izolare.

În ultimele 24 de ore, au fost verificate 2021 de persoane aflate în izolare și au fost aplicate 2 sancţiuni contravenţionale cu privire la nerespectarea măsurii de izolare la domiciliu, în valoare totală de 6.000 de lei.

În intervalul orar 22:00-6:00, la nivelul județului Buzău au fost constituite filtre pentru verificarea modului de respectare a prevederilor OM nr.2/2020. În urma verificărilor, au fost aplicate 62 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 132.000 de lei.

În cazul unui bărbat aflat într-un centru de carantină, jandarmii buzoieni au întocmit documentele de constatare  pentru infracțiunea de „zădărnicirea combaterii bolilor”, respectiv pentru nerespectarea măsurilor de carantină, dispuse pentru prevenirea sau combaterea bolilor infecto-contagioase, după ce acesta a fost depistat de dispozitivul de jandarmi încercând să fugă.

A fost interceptat și reintrodus în cameră de către oamenii legii, fiind luate măsuri suplimentare de supraveghere în zona centrului. Persoana în cauză a fost introdusă în carantină în data de 23.03.2020, ca urmare a constatării nerespectării măsurii de izolare la domiciliu.

Totodată, printr-un apel la 112, a fost sesizat faptul că o persoană internată la Secția UPU a Spitalului Județean Buzău, într-un izolator special destinat persoanelor revenite din străinătate și care prezintă simptomatologie de coronavirus, a părăsit respectiva locație fără a avea aprobarea cadrelor medicale.

Au fost alertate forțele de ordine aflate în serviciu, persoana fiind depistată în scurt timp de o patrulă mixtă polițist-jandarm. Pe numele persoanei care nu a respectat măsurile dispuse de autorități a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „zădărnicirea combaterii bolilor”. Direcția de Sănătate Publică a dispuns introducerea acesteia în carantină instituționalizată, sub pază asigurată de IJJ Buzău

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole

Comentarii recente