10.4 C
Buzău
joi, martie 28, 2024

Heliport SMURD , în curtea unui liceu buzoian

Custom ad 1

Conducerea Prefecturii Buzău a identificat un spaţiu potrivit în municipiul Buzău pentru aterizarea elicopterelor SMURD inclusiv pe timp de noapte

Este vorba despre un teren din incinta unei instituţii subordonate MAI, care ar permite aterizarea a trei elicoptere simultan. În urma consultărilor, au fost propuse mai multe variante de locaţii unde ar putea ateriza elicopterele SMURD pentru a prelua pacienţii din Spitalul Judeţean Buzău sau alte unităţi medicale de pe raza judeţului.

Printre acestea, au fost enumerate stadionul de atletism din municipiul Buzău, exclus deoarece va intra într-un proces de reabilitare, şi baza aeriană de la Boboc, exclusă luând în considerare efectele fenomenelor meteorologice manifestate în timpul iernii, care conduc de obicei la blocarea căilor de acces. Prefectul Judeţului Buzău, Leonard Dimian, a transmis conducerii MAI o propunere oficială de amenajare a unui heliport în incinta Centrului Multifuncţional de Pregătire Schengen Buzău.  Plecând de la condiţia majoră că bolnavii trebuie preluaţi cât mai rapid, iar locul de aterizare a elicopterelor SMURD trebuie să se facă în condiţii de siguranţă, s-a concluzionat că spaţiul cel mai potrivit pentru misiuni medicale este un teren cu suprafaţa de 2000 mp al Centrului Multifuncţional de Pregătire Schengen, din municipiul Buzău.

Locaţia a fost evaluată şi s-a constatat că este nevoie de o investiţie minimală pentru desfăşurarea de misiuni aeromedicale SMURD, cum ar fi instalarea unui sistem special de iluminat şi asfaltarea căii de acces şi a platoului. „E spaţiul cel mai potrivit pentru misiuni medicale. ”În cursul anului 2019, în cadrul unei activităţi de promovare a profesiei militare, un elicopter a aterizat în condiţii de siguranţă pe platoul amenajat în curtea Centrului şi echipajul tehnic de specialitate prezent la acţiune a apreciat că este suficient spaţiu pentru aterizarea a trei elicoptere tip EC 135”, a anunţat prefectul Leonrad Dimian. Centrul Multifuncţional de Pregătire Schengen Buzău asigură protecţia perimetrului atât prin măsuri tehnice, respectiv bariere perimetrale, supraveghere video, dar şi prin personal propriu de supraveghere, existând un dispecerat funcţional 24/24 ore. Ideea este agreată de medicii din Urgenţele Spitalului Judeţean Buzău. ”Este mai aproape de spital decât stadionul de stletism, iar aici nu trebuie îndepărtaţi civilii care fac sport.

E mai convenabil şi decât la Boboc, unde ne gândiserăm noi”, a precizat medicul Adrian Zoican, şeful UPU Buzău. Propunerea Instituţiei Prefectului Buzău a fost înaintată către Ministerul Afacerilor Interne spre analiza posbilităţii alocării sumelor necesare pentru amenajarea acestui heliport

 

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole

Comentarii recente