13.1 C
Buzău
joi, martie 28, 2024

ORBAN, TRANŞANT | „Salariile bugetarilor au crescut, pentru alocaţiile copiilor nu sunt bani!”

Custom ad 1

După ce salariile bugetarilor au crescut cu până la 20%, premierul României, Ludovic Orban a spus că nu sunt bani pentru dublarea alocaţiei pentru copii. Iată ce a declarat aseară Orban, la Digi24:

„Dublarea alocațiilor pentru copii nu are practic susținere bugetară, am spus-o din capul locului”, a declarat premierul Ludovic Orban la Digi24. „Noi ne dorim creșterea alocațiilor pentru copii”, a adăugat el. „De altfel, noi am asigurat în martie 2019 creșterea alocațiilor pentru copii la legea bugetului de stat. De ce am cerut o majorare atât de mare atunci, aproape dublarea? Pentru că PSD timp de aproape patru ani de zile nu a modificat alocațiile pentru copii, perioadă în care a existat creștere economică și a existat o rată a inflației, destul de mare. Pentru a compensa pierderea puterii de cumpărare, ca urmare a inflației în cei patru ani de zile și de a beneficia de creșterea economică. Noi am avut o fundamentare la momentul respectiv, am și spus din ce bani trebuie asigurată finanțarea acestei creșteri de alocații. PSD a venit populist și a spus: mai dublăm o dată, tot în 2019, fără niciun fel de sursă bugetară și fără niciun fel de motivație. Pur și simplu, că așa au vrut mușchii lor”, a explicat Ludovic Orban, reamintind că tot printr-un proiect liberal alocațiile vor fi actualizate cu rata inflației.

„Nu putem să aplicăm legea așa cum este ea adoptată”, a mai spus Orban. „Ne dorim creșterea alocațiilor, căutăm o soluție, avem mai multe variante în analiză, astfel încât să garantăm copiilor României că vor beneficia în timp de o creștere a alocației care să fie posibil de finanțat, care să nu creeze problema pe care ne-ar crea-o. Gândiți-vă că dublarea alocațiilor, așa cum a cerut PSD, înseamnă creșterea cheltuielilor bugetului de stat cu peste 6 miliarde, care înseamnă creșterea deficitului bugetar cu un procent semnificativ”, a explicat Ludovic Orban.

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole

Comentarii recente