Oraşul Nehoiu a făcut diferenţa între victorie şi înfrângere, între PNL şi PSD la ultimul tur de scrutin din cadrul alegerilor prezidenţiale. După al treilea tur de scrutin pierdut consecutiv de social democraţi în reşedinţă, a venit timpul ca cei trei trandafiri să sufere o înfrângere şi la nivel de judeţ, asta datorită faptului că numărul de voturi înregistrat la nivelul oraşului Nehoiu a înclinat balanţa în favoarea liberalilor.

Astfel, la o simplă matematică bazată pe datele oficiale furnizate de către Biroul Electoral Judeţean Buzău din 16 secţii la nivelul oraşului Nehoiu, toate au fost câştigate de liberali, unele având parte de o prezenţă de peste 75%. În Nehoiu, Klaus Werner Iohannis, preşedintele în exerciţiu, susţinut de PNL a adunat 3293 de voturi (62%), iar candidatul PSD, Viorica Dăncilă doar 2010 (38%), de unde rezultă 1283 de voturi, diferență în favoarea lui Iohannis, în timp ce 1271 de voturi a fost diferența în favoarea lui Iohannis la nivelul județului Buzău.

Statistica finală a BEJ arată că PNL ar fi pierdut judeţul Buzău dacă oraşul Nehoiu nu ar fi votat majoritar cu liberalii.

Organizația PNL Nehoiu a câştigat cu un scor de 67%, o diferență de 2000 de voturi față de organizația PSD Nehoiu, iar diferența dintre cele două partide, PNL și PSD, în judetul Buzău a fost doar de 700 de voturi. 

Mircea Posea, liderul PNL Nehoiu. Sursă foto: Facebook

Concluzia: organizația de la Nehoiu a făcut departajarea între cei doi candidați. De altfel, și în primul tur liberalii de la Nehoiu s-au remarcat printr-un procent important cu care a surclasat PSD, aici fiind cea mai puternică organizație PNL din tot județul Buzău. Liberalii au bifat astfel, prima victorie în 30 de ani în județul Buzău. De asemenea, în reşedinţa de judeţul, PNL a încheiat pe prima poziţie, acolo unde organizaţia lui Constantin „Bebe” Ionescu a adunat 56,6% dintre sufragii.

Cea mai importantă localitate din nordul judeţului este condusă de către un primar social democrat, ale cărui zile în fruntea primăriei din Nehoiu sunt numărate, având în vedere cifrele înregistrate de către liberalii din localitate, conduşi de nici un an de omul de afaceri Mircea Posea, în ultimele trei tururi de scrutin.

Reclamă Bottom Ad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.