9.4 C
Buzău
miercuri, martie 27, 2024

FOTO | Coaliție pentru Libertatea Comerțului și a Comunicării, prima întâlnire la Palatul Parlamentului

Custom ad 1

Marți, 12 noiembrie 2019, a avut loc evenimentul de lansare a Coaliției pentru Libertatea Comerțului și a Comunicării la Palatul Parlamentului. Tema centrală dezbătută de invitați, reprezentanți ai Parlamentului, executivului, asociațiilor profesionale, mediului de afaceri și ai presei, a fost „Excesul de reglementare: atac asupra libertății economice. Cât de mult e prea mult?”.

Discuțiile au vizat necesitatea predictibilității în economie, a consultării părților interesate înainte de a decide reglementarea unor procese și libertatea de alegere a consumatorului.

Deputatul social democrat buzoian Sebastian Radu, membru al Comisiei pentru sănătate și familie a participat la dezbatere și a exprimat câteva puncte de vedere.

„Sunt de acord că trebuie să parcurgem anumiți pași înainte de reglementare în orice domeniu și sunt un susținător activ al legiferării complete în Parlamentul României în sensul că o lege care trece de acest for trebuie să fie cuprinzătoare și clară. Să includă toate elementele necesare aplicării sale fără a mai avea nevoie de intervenția Guvernului prin norme de aplicare sau alte acte subsecvente.” – Sebastian Radu
Acesta a completat că în privința reglementării trebuie privită imaginea de ansamblu și că uneori chiar lipsa de reglementare și prevederi legale generează probleme. O mare parte dintre exemplele oferite pentru a ilustra domenii considerate de organizatori suprareglementate au vizat industria tutunului și pe cea a băuturilor răcoritoare cu conținut ridicat de zahăr.

„Aceste două industrii trebuie separate de celelalte. Sunt domenii cu un mare impact social care generează probleme de sănătate. Copiii sunt printre cei mai expuși la reclame, iar mediul de informare asimetric face necesară protejarea în primul rând a acestora. În special în aceste domenii s-au impus sau este dezirabilă impunerea unor măsuri care au ca model societăți cu experiență în minimizarea impactului pe care îl au consumul de tutun și de zahăr. De asemenea, sunt de acord să urmăm exemplele de bune practici din alte state și în alte domenii așa cum au afirmat participanții la dezbatere că este nevoie. Dar, pentru că a fost susținut în mod repetat faptul că ne confruntăm cu un exces de reglementare, cred că trebuie să ne amintim că fiind membri ai Uniunii Europene avem anumite obligații pe care trebuie să le preluăm în legislația internă, iar actualizarea legilor în vigoare este de asemenea necesară pentru a răspunde tendințelor pieței și nevoilor care evoluează constant. Trebuie doar să avem grijă ca predictibilitatea, adaptarea la ceea ce dorește societatea și conformarea cu obligațiile internaționale pe care le avem să fie într-un acord satisfăcător și să înțelegem că obținerea unui acord absolut al tuturor părților interesate este imposibil, astfel că trebuie aplicată soluția optimă pentru cei mai mulți.” – Sebastian Radu

Coaliția pentru Libertatea Comerțului și a Comunicării reunește, până în momentul de față, circa 2000 de membri, cu o cifră de afaceri cumulată de peste 49 de miliarde de lei și un număr total de aproape 36.000 de angajați.

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole

Comentarii recente