Dincolo de orice simpatie politică, partizanat sau susținere mediatică, Marcel Ion Ciolacu, buzoianul aflat în prima poziție a ierarhiei Camerei Deputaților rămâne omul care în doar trei ani a reușit să realizeze o sumedenie de proiecte pentru județul Buzău. Mai multe decât au reușit predecesorii săi, fie politici, fie administrativi în trei decade. Activitatea lui Ciolacu este confirmată de cifre, sumă a acțiunilor inițiate, în derulare sau concretizate. Așadar:

45 de milioane de euro pentru dezvoltarea infrastructurii în opt localități din județ

Vestea a fost dată ieri, chiar pe pagina oficială de Facebook a șefului Camerei Deputaților. Este vorba despre 45 de milioane de euro destinate lucrărilor de infrastructură și sectorul „educație”, sumă provenită din Fondul de Dezvoltare și Investiții (FDI). „Astfel, TOATE școlile din municipiul Buzău vor fi reabilitate și modernizate în cadrul unui proiect gigant de peste 70 de milioane de lei. Copiii noștri merită să învețe în săli de clasă noi, iar profesorii buzoieni să aibă parte de respect și de condiții decente!
Restul banilor, adică aproape 135 de milioane de lei vor fi folosiți pentru asfaltarea drumurilor din următoarele localități: Râmnicu Sărat – 17,5 mil., Zărnești- 64,6 milioane, Glodeanu-Siliștea – 13,5 mil., Beceni- 9,7 milioane, Murgești- 8,6 mil, Pietroasele – 7,6 mil, Berca- 7,1 mil. Și Pănătău – 5,7 mil.” se arată în postarea anterior menționată.

Ion Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților. Sursă foto: Facebook

Campioni la atragerea de fonduri europene și guvernamentale pe regiunea Sud-Est

Analizând activitatea ultimilor trei ani, o să observăm că județul Buzău s-a bucurat de o largă susținere financiară nerambursabilă, atât din partea Guvernului României, cât și din partea Uniunii Europene. Astfel, din 2016 până în prezent, județului Buzau i-au fost alocate peste 420 de milioane de euro, sumă la care se adaugă și cea menționată anterior, respectiv 45 de milioane de euro. Iată cum s-a făcut împărțirea:

𝗜𝗻𝗳𝗿𝗮𝘀𝘁𝗿𝘂𝗰𝘁𝘂𝗿𝗮̆ > 250 de milioane de euro

  • Zeci de drumuri județene și comunale, asfaltare Nehoiu, Pătârlagele, Pogoanele, DJ 203 K Mărăcineni-Podu Muncii, DJ 203 H Buda-Alexandru Odobescu, podul de la Mărăcineni sau cel de la Vadu Pașii.

𝐀𝐩𝐚̆ 𝐬̦𝐢 𝐜𝐚𝐧𝐚𝐥𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞 > 80 de milioane de euro.

  • Localități precum Cochirleanca, Gara Boboc, Glodeanu Sărat, Glodeanu Siliștea, C.A Rosetti, Boldu, Odăile, Movila Banului, Caragele, Costești, Gălbinași, Largu, Săgeata, Rusetu, Rîmnicelu, Puiești, Ziduri, Tisău, Robeasca sau Zărnești au sau vor beneficia de sisteme de apă, canalizare și stații de epurare.

𝗘𝗱𝘂𝗰𝗮𝘁̦𝗶𝗲 > 50 de milioane de euro.

  • Reabilitarea C.N. ”Mihai Eminescu” Buzău, C.N. ”Alexandru Vlahuță” Râmnicu Sărat, modernizarea școlilor, grădinițelor sau căminelor culturale din localități precum C.A. Rosetti, Cătina, Cislău, Pănătău, Merei, Mânzălești, Lopătari, Pătârlagele sau Vadu Pașii sau construirea de săli de sport.

𝐒𝐚̆𝐧𝐚̆𝐭𝐚𝐭𝐞 > 25 de milioane de euro.

  • Extinderea, modernizarea și dotarea Blocului Operator de la Spitalul Județean de Urgență Buzău, a Maternității și Unității de Primiri Urgențe, redeschiderea spitalului de la Pârscov.

Proiect de importanță națională | Banca de gene, un vis devenit realitate

Municipiul Buzău va găzdui în curând Banca Naţională de Gene a României, decizie concretizată recent prin HG. Marcel Ciolacu, preşedintele PSD Buzău, totodată şi al Camerei Deputaţilor şi-a exprimat bucuria vis-a-vis de aprobarea HG şi a explicat importanţa unei asemenea locaţii la Buzău, printr-o postare pe contul oficial de Facebook. Importanță unui proiect de asemenea amploare este decisivă în evoluția nu doar a județului, ci a întregului sector agricol și alimentar din România.

Rețeaua de gaze din județul Buzău în prezent și planul de dezvoltare

Gaze în tot județul | Proiectul prin care autoritățile vor să racordeze toate localitățile buzoiene la rețeaua de gaze naturale

Autoritățile locale și cele județene, alături de reprezentanții Transgaz și ANRE au de gând să furnizeze gaze naturale în toate localitățile din județ. Proiectul a fost demarat deja în urmă șapte luni. Toate comunele din județul Buzău vor fi racordate la rețeaua de gaze naturale, în acest moment, în județ doar 21 de comune din totalul de 82 beneficiaze de gaze naturale.

Reclamă Bottom Ad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.