22.1 C
Buzău
vineri, martie 29, 2024

FOTO | Carmen Ichim, singurul prefect capabil de după `89, schimbat politic din funcţie

Custom ad 1

Carmen Ichim, cel mai bun prefect al județului Buzău de după `89 va fi înlocuit din prima poziție a instituției buzoiene. Schimbarea survine ca urmare a instalării guvernului Orban, hotărât să înlocuiască social democrații şi apropiaţii acestora din toate funcțiile cheie. Vestea a fost dată chiar de Carmen Ichim, ieri în cadrul unei conferințe de presă care a urmat după prezentarea bilanțului anual al Prefecturii Buzău.

Ichim a fost anunțată în urmă cu două zile de subperfectul Leonard Dimian că urmează să fie demisă în cadrul ședinței de guvern desfăşurate ieri. Vestea nu a luat-o prin surprindere pe șefa prefecturii buzoiene, care se aștepta la o asemenea hotărâre în ciuda parcursului său professional ireproșabil. Carmen Ichim a fost numită Prefect de Buzău în anul 2017, funcție pe care a reușit să o păstreze vreme de doi ani, perioadă în care s-a dovedit mai capabilă decât oricare dintre cei care au condus Casa Albă în ultimii 30 de ani. Acesta le-a mulțumit membrilor echipei sale și colaboratorilor din Prefectura Buzău, fără de care nu ar fi reușit să obțină rezultatele remarcabile în cei doi ani petrecuți în cel mai confortabil fotoliu din Casa Albă.

”Astăzi, în cadrul unui eveniment care mi-a produs o vie emoție, am avut prilejul să prezint în fața colegilor mei dragi, a șefilor de servicii deconcentrate și a colaboratorilor din mass-media locală bilanțul activității pe care am desfășurat-o în calitate de prefect al Județului Buzău, începând din aprilie 2017 și până în prezent. Doresc să le mulțumesc încă o dată tuturor celor ce mi-au fost aproape la bine și, mai ales, la greu, celor care și-au înțeles pe deplin menirea și au lucrat în folosul oamenilor și să-i asigur că, așa cum am mai spus în repetate rânduri, voi fi întotdeauna alături de toți cei care cred că pregătirea și experiența mea le va fi de ajutor în rezolvarea problemelor cu care profesia și viața îi vor pune la încercare!” – prefectul Județului Buzău, Carmen Ichim.

O dată cu demiterea prefectului, cabinetul din care fac parte consilierii este dizolvat, iar noul reprezentant al guvernului în teritoriu își va forma o nouă echipă. Favoriți la ora redactării materialului pentru funcția de prefect al județului Buzău sunt Vasile Alecu, înalt demnitar public și Leonard Damian, actualul subprefect, care se bucură de susținerea ALDE.

În privința viitorului „doamnei de fier” aceasta are mari șanse să revină la șefia gărzii de mediu din Buzău și totodată să se înscrie în Partidul Social Democrat. Grație performanțelor profesionale din ultimii doi ani, dar și al caracterului arătat în compania colaboratorilor săi și nu numai, Carmen Ichim se bucură de cea mai mare popularitate în rândul intelectualilor din Buzău, lucru dovedit de un sondaj comandat de social democrație buzoieni, în urmă cu câteva luni de zile. Astfel, Carmen Ichim ar putea fi tentată de o funcție politică de importanță majoră precum fotoliul de primar al reședinței de județ sau de un loc în Camera Deputaților.

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole

Comentarii recente